Printaj ovu stranu
Liga muslimanskog svijeta osuđuje teroristički napad čija meta je crkva u egipatskom gradu Helvan

Liga muslimanskog svijeta osuđuje teroristički napad čija meta je crkva u egipatskom gradu Helvan

ocijeni
(0 glasova)

Liga muslimanskog svijeta je osudila teroristički akt čija je meta crkva u gradu Helvan u Egiptu, a što je rezultiralo ubistvo nekoliko policajaca i građana.

Navedeno je došlo u Proglasu od strane generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta šejha dr. Muhameda b. Abdulkerima el-Isaa. U njemu je žestoko naglasio stav Rabite po pitanju ovakvih terorističkih napada koje islamzabranjuje svrstavajući ih među najgnusnije zločine koji dolaze kao očajnički pokušaji kojima će se stati u kraj.

Nj.E. je dodao da je ovaj bolni teroristički akt lišen svakog značenja i ljudskih vrijednosti obzirom da je kroz svoju brutalnost imao za cilj ubistvo nevinih duša. Pojasnio je da onaj ko se upusti u ovakva teroristička djela pripada onima koji kroz svoje divlje pokušaje nastoje poljuljati sigurnost i stabilnost u zemljama. Sve to zahtijeva jačanje zajedništva u onemogućavanju pružanja prilike teroristima i njihovim zlodjelima.

Nj.E. je kazao: „Uistinu Liga muslimanskog svijeta stoji uz Arapsku Republiku Egipat u suočavanju i borbi protiv terorizma sa svim njegovim oblicima.“ U ime Lige muslimanskog svijeta uputio je izraze suosjećanja egipatskoj vladi i porodicama poginulih moleći Uzvišenog Boga za što skorije ozdravljenje i oporavak ranjenih osoba.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 973 puta