Printaj ovu stranu
KURS ARAPSKOG JEZIKA - KULTURNI CENTAR PRINCEZE DŽEVHERE BUGOJNO

KURS ARAPSKOG JEZIKA - KULTURNI CENTAR PRINCEZE DŽEVHERE BUGOJNO

ocijeni
(0 glasova)

Pored brojnih besplatnih usluga koje pruža Kulturni centar princeze Dževhere koja radi pod pokroviteljstvom Lige muslimanskog svijeta u BiH su i brojni različiti edukativni kursevi koji se održavaju u kontinuitetu već dugi niz godina. Među tim besplatnim kursevima je kurs arapskog jezika. Predavači su Ribo Zekerijah i Šečić Jasmina, nastava se odvija dva puta sedmično. Kao literatura se koriste udžbenici (TEVASUL) koji su dostupni u biblioteci KC princeze Dževhere. Svi kursevi pri Centru su besplatni.
- Arapski jezik je u samom vrhu modernih svjetskih jezika.
Danas je arapski jezik maternji jezik za oko 420 miliona ljudi uz oko 3,5 miliona Arapa koji žive samo u Americi i 5 miliona Arapa koji žive u Evropi.
- Na ljestvici najraširenijih svjetskih jezika ovi elementi su mu obezbijedili visoko peto mjesto.
- Arapski jezik je službeni jezik u 24, odnosno 27 država svijeta sa dugom tradicijom izučavanja i svakodnevne upotrebe u znatnom broju drugih muslimanskih azijskih i afričkih zemalja, te brojnim zemljama Evrope.
- Arapski jezik je i jedan je od šest službenih jezika Ujedinjenih Nacija.
- Savremeni procesi sveopće globalizacije i svakodnevna kulturološka prožimanja pripadnika različitih naroda i nacija zahtijevaju i poznavanje najraširenijih svjetskih jezika, a arapski jezik je jedan od njih.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 762 puta