Custom Adv 1
SEMINAR ZA IMAME, HATIBE I MUALLIME „Unaprjeđenje rada imama kroz operativno planiranje“

SEMINAR ZA IMAME, HATIBE I MUALLIME „Unaprjeđenje rada imama kroz operativno planiranje“

ocijeni
(0 glasova)

U ponedjeljak, 06.11.2017. g. što odgovara 17.02.1439. H. u prostorijama Kulturnog centra princeze Dževhere Bugojno, koji pripada Ligi muslimanskog svijeta, organizovan je seminar za imame, hatibe i muallime Muftijstva travničkog. Centar je ugostio ulemum glavne imam, imame, hatibe i muallime na čelu sa uvaženim muftijom travničkim šejhom dr. Ahmedom ef. Adilovićem. Seminaru je prisustvovao i uvaženi zamjenik generalnog direktora Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH i nadzornika Kulturnog centra princeze Dževhere Bugojno gospodin Abdullah Qari, dipl. inž. 
Na početku programa jedan od prisutnih imama je proučio ašere, a zatim u svojstvu uvodničara se obratio sekretar Muftijstva travničkog zahvalivši se prisutnima na odzivu. Sekretar je iskazao zahvalu domaćinu, Kulturnom centru princeze Dževhere, koji pripada Ligi muslimanskog svijeta, na čelu sa zamjenikom direktora Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH i nadzornika Kulturnog centra princeze Dževhere Bugojno gospodinom Abdullahom Qarijem. Naglasio je kako Centar uvijek, na najbolji način, ugosti svoje goste ne žaleći truda u saradnji pružajući i ovaj put priliku da se organizuje ovaj seminar što dokazuje konstantan odziv aktivnostima Islamske zajednice, saradnju i sponzorstvo. Potom se prisutnima obratio zamjenik direktora Regionalnog ureda Lige iskazujući dobrodošlicu prisutnim gostima na čelu sa uvaženim muftijom travničkim dr. Ahmedom ef. Adilovićem, glavnim imamima, imamima, hatibima i muallimama. Zamjenik je dodao kako je sretan i radostan što ima priliku biti dio seminara uz ulemu. Zamolio je Uzvišenog Allaha da ovaj skup učini dobrim i korisnim za islam i muslimane. Također, zamjenik je prisutnima prenio bratske i prijateljske selame Nj. E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta prof. dr. Muhameda bin Abdulkerima El-Isaa uz želje i nade za svako dobro i napredak njegovoj braći u Bosni i Hercegovini. 
Seminar je završen obraćanjem muftije travničkog dr. Ahmeda ef. Adilovića. Uvaženi muftija se zahvalio Kulturnom centru princeze Dževhere, koji pripada Ligi muslimanskog svijeta, pod rukovodstvom zamjenik direktora šejha Abdullaha Qarija što nastavlja stopama svoga oca u smislu potpune saradnje sa Muftijstvom travničkim i kao i sa Islamkom zajednicom uopšte. Uvaženi muftija je naglasio iznimno gostoprimstvo Centra tokom ovoga seminara kao i za sve što čini na polju saradnje, učešća i usluga. Cijenjeni muftija je završio obraćanje zahvalivši se prisutnima na odzivu uz želje da ovaj seminar bude od koristi.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 978 puta
Štampa
Bugojno - Bosna i Hercegovina

الإثنين 30 جمادى الثانية 1441
ponedjeljak Februar 24 2020
Zora 04:52
Izlaz sunca 06:37
Podne 12:03
Ikindija 15:46
Akšam 17:31
Jacija 19:04

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere Bugojno — BiH

Tele­fon:
+387 30 260 230, +387 30 260 235
+387 30 260 237 

Email:
jawharabosna@gmail.com 
bosnia@themwl.org

Adresa:
Nugle 2 bb,
70230, Bugo­jno,
Bosna i Hercegovina

 

Kral­jev­ina Saudi­jska Arabija

Liga mus­li­man­skog svijeta

Regionalni Ured Lige Muslimanskog Svijeta u Sarajevu - BiH

Telefon:
+387 33 761 210
+387 33 761 211

Email:
rabitabosna@gmail.com
bosnia@themwl.org

Adresa:

Blažujski drum 36,
Ilidža, Sarajevo,
Bosna i Hercegovina