Custom Adv 1
Proglas Svjetske organizacije islamskih učenjaka koja pripada Ligi muslimanskog svijeta povodom vrijeđanja uleme umeta od strane katarskih medija

Proglas Svjetske organizacije islamskih učenjaka koja pripada Ligi muslimanskog svijeta povodom vrijeđanja uleme umeta od strane katarskih medija

Kulturne aktivnosti u 2017. godini ponedjeljak, 19 Juni 2017 00:00 veličina slova smanji slova povećaj slova
ocijeni
(1 glas)

Neizmjerna zahvala pripada Allahu dž.š. i neka je salavat i selam na Muhameda a.s. posljednjeg vjerovjesnika, na njegovu porodicu i ashabe.

Generalni sekretarijat Svjetske organizacije islamskih učenjaka koja pripada Ligi muslimanskog svijeta je uočila uvrede na račun mnogih cijenjenih islamskih učenjaka koje su objavili katarski mediji. Katarski mediji su vrijeđali  članove Svjetske organizacije islamskih učenjaka pri Rabiti optužujući ih kvalifikacijama koje su suprotne vjeri, a to se smatra očiglednim utjecajem vaspitača na misli onog kojeg odgaja što je islamskom svijetu eksportiralo teorije ekstremizma, nasilja, tekfira i emotivna razdjeljivanja muslimana. Ovakva škola je iznjedrila lidere ISIL-a i Al-Kaide i njihove zalutale skupine.

Dok Sekretarijat osuđuje drskost prema nizu uvaženih učenjaka umeta, da potvrdi kako su tlačiteljska medijska sredstva u službi ekstremizma – oni su kreirali ovakve modele u svojoj oholosti suprotne islamskom odgoju koji nalaže čuvanje religije i jezika.

Ovaj medijski nesklad se javlja samo  kod upotpunjenja kruga moralnog ustupka da se ostvari cilj osumnjičenog, a Uzvišeni kaže: „A oni koji vjernike i vjernice vrijeđaju, a oni to ne zaslužuju, tovare na sebe klevetu i pravi grijeh,“ a Poslanik s.a.v.s kaže: „Najbolji musliman je onaj od čijeg su jezika i ruku sigurni drugi muslimani.“

Svako ko ima uvid shvata temelje na kojim su zasnovane te ideje koje su odbačene islamski, a podržane politički i materijalno od strane legla terorističke divljači te je u borbi protiv njih okupljeno mnoštvo napora.

Naš svijet se nada boljoj i prosperitetnijoj budućnosti, sa više napretka u razbijanju i porazu ekstremističke misli koja posebno žali svoja legla, pažnju usmjerenu prema njima i finansiranje istih od strane bijedne situacije u okviru njene potcjenjivačke trke u traganju za ulogom koja će istaknuti njenu pećinu  bez islamske svijesti i političke racionalnosti te uz sve to i da isplati medijsku mašineriju. Oni su se zadovoljili ponorima pri mjerilima čuvanja jezika te nastavili sa trivijalnošću svojih fraza prema imunitetu učenjaka i ljudi koji vjeruju vraćajući se takvom lošem načinom već dugi niz godina. Njih je namamio san velikih, a njihova nada je u povratku lutajuće skitnice razumu, a to je uzalud! Preostale su samo mjere opreznosti  od vrijeđanja projekta terorističke podrške, a dogovoreno je da se tome odupre Kraljevina Saudijska Arabija  sa saveznicima iz reda islamskih i arapskih zemalja i kada osnova tog omalovažavanja bude bogatstvo i interes – rezultat nije za pohvaliti.

Kada se mediji natječu u bezobzirnosti, a posebno u napadanju učenjaka umeta –  izgubili su svaku vrijednost i okrenuli leđa odrekavši se svake  pohvalne osobine.

Kapital onoga koji je ostao bez ičega je u dosegu svakog jezika, ali se velike duše izdižu iznad toga u besmislu nečasnih opisa i izraza koje cirkulišu u medijima, a koji prelaze granicu nepromišljenosti do bestidnosti, trivijalnosti i vrijeđanja. To ide do toga da se umiljavaju  svakom pokvarenjaku sličnom po prirodi i ambicijama pa sa svojom jalovošću počinju spletkariti noću i danju. Oni su lakovjerni, ne shvataju da je snaga snivanja odraslih u onome što im je Allah dž.š. darovao od snage i mudrosti: „A onoga koga Allah želi u njegovoj zabludi ostaviti, ti mu Allahovu naklonost ne možeš nikako osigurati,“ a Allah dž. š. je taj koji upućuje na pravi put.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 739 puta
Štampa
Bugojno - Bosna i Hercegovina

الأحد 13 شوّال 1440
nedjelja Juni 16 2019
Zora 01:21
Izlaz sunca 04:07
Podne 11:51
Ikindija 17:12
Akšam 19:35
Jacija 21:54

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere Bugojno — BiH

Tele­fon:
+387 30 260 230, +387 30 260 235
+387 30 260 237 

Email:
jawharabosna@gmail.com 
bosnia@themwl.org

Adresa:
Nugle 2 bb,
70230, Bugo­jno,
Bosna i Hercegovina

 

Kral­jev­ina Saudi­jska Arabija

Liga mus­li­man­skog svijeta

Regionalni Ured Lige Muslimanskog Svijeta u Sarajevu - BiH

Telefon:
+387 33 761 210
+387 33 761 211

Email:
rabitabosna@gmail.com
bosnia@themwl.org

Adresa:

Blažujski drum 36,
Ilidža, Sarajevo,
Bosna i Hercegovina