Custom Adv 1
Unija šerijatskog vijeća cijeni poziv Lige muslimanskog svijeta upućen muslimanskim zajednicama da se pridržavaju pravnih tokova za postizanje vjerskih specifičnosti

Unija šerijatskog vijeća cijeni poziv Lige muslimanskog svijeta upućen muslimanskim zajednicama da se pridržavaju pravnih tokova za postizanje vjerskih specifičnosti

ocijeni
(0 glasova)

London 

Unija šerijatskog vijeća je u utorak održala svoj šesti sastanak u sjedištu Islamskog kulturnog centra u Londonu, Velika Britanija ugostivši Nj. E. Generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta, dr. Muhameda bin Abdul Kerim Al-Isa u prisustvu velikog broja učenjaka, imama, članova Unije i predstavnika 16 šerijatskih vijeća iz raznih britanskih gradova. 

Unija je otvorila svoju sjednicu dobrodošlicom Nj. E. Generalnom sekretaru Rabite, pohvalivši pri tome globalnu ulogu Lige muslimanskog svijeta u službi muslimanskom svijetu i priznavanju islama te njegovih velikodušnih principa kao i vođenje brige o poslovima muslimanskih zajednica. 

Zatim je predsjednik Unije, uvaženi dr. Ahmed Al-Dubayan ispred NJ. E. prezentovao najvažnije ciljeve Unije te je pri tome istaknuo poteškoće na koje nailaze u oblasti arbitraže i pitanja muslimanskih zajednica te na koje zahtjeve i žalbe vijeća odgovaraju. 

  1. E. Generalni sekretar Rabite je održao govor u kojem je potaknuo Šerijatsko vijeće u Velikoj Britaniji na međusobni dogovor, na jedinstvo stavova i predstavljanje interesa muslimanske zajednice iznad pojedinačnih interesa. Pri tome je naglasio da je liderima Vijeća dodijeljena velika odgovornost te da je ovo podsjetnik za našu braću. 

Generalni sekretar je objasnio da je dogovor između vijeća ove Unije  najbolji način da se stvori referenca te da se pronađe jedinstven sistem kojeg će se svi pridržavati i od kojeg će imati koristi muslimanske zajednice u Velikoj Britaniji naglašavajući važnost da proceduralni aspekti budu u skladu sa zakonom.

  1. E. je također izrazila spremnost za saradnju sa Unijom šerijatskog vijeća na putu služenja njenim plemenitim ciljevima. 

S druge strane, potpredsjednik Unije, cijenjeni advokat Mizan Abdul Rauf je izjavio da je susret sa Nj. E. Generalnim sekretarom Rabite, bio odličan sastanak koji je dao blagoslovljeni poticaj svim članovima. Pri tome je ukazao da su smjernice NJ. E. Generalnog sekretara Rabite imale veliki utjecaj na članove Unije šerijatskog vijeća. 

Zatim je dodao da Unija i njeni članovi cijene poziv NJ. E. Generalnog sekretara upućen svim muslimanskim zajednicama u nemuslimanskim zemljama da se pridržavaju zakona u svojim zemljama jer se to smatra najvećom podrškom koja će ako Bog da smanjiti udio problema s kojima se suočavaju muslimani na Zapadu. Također je kazao da ova obaveza treba biti imenovana od strane šerijatskog odbora pri obavljanju njegove misije te da će imati velike koristi u ispravnom definiranju pravovjerne religije i pružanju prave slike velikodušnog odgoja i morala. 

Objašnjenja slika: Proslava muslimanske zajednice u Velikoj Britaniji uz prisustvo  Generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 745 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 24 Maj 2017 07:51
Štampa
Bugojno - Bosna i Hercegovina

الثلاثا 18 شعبان 1440
utorak April 23 2019
Zora 02:55
Izlaz sunca 04:55
Podne 11:49
Ikindija 16:40
Akšam 18:43
Jacija 20:29

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere Bugojno — BiH

Tele­fon:
+387 30 260 230, +387 30 260 235
+387 30 260 237 

Email:
jawharabosna@gmail.com 
bosnia@themwl.org

Adresa:
Nugle 2 bb,
70230, Bugo­jno,
Bosna i Hercegovina

 

Kral­jev­ina Saudi­jska Arabija

Liga mus­li­man­skog svijeta

Regionalni Ured Lige Muslimanskog Svijeta u Sarajevu - BiH

Telefon:
+387 33 761 210
+387 33 761 211

Email:
rabitabosna@gmail.com
bosnia@themwl.org

Adresa:

Blažujski drum 36,
Ilidža, Sarajevo,
Bosna i Hercegovina