Printaj ovu stranu
Lider Lige muslimanskog svijeta je odlikovan najvišim počastima u Maleziji

Lider Lige muslimanskog svijeta je odlikovan najvišim počastima u Maleziji

Kulturne aktivnosti u 2017. godini petak, 21 April 2017 00:00 veličina slova smanji slova povećaj slova
ocijeni
(0 glasova)

DŽEDA: Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta u Meki je nagrađen najvećom kraljevskom medaljom časti Malezije kao zahvalnost za doprinos u promovisanju umjerenosti.

Generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta iz Saudijske Arabije, uvaženom Muhammedu bin Abdul Karim Al-Isa, je uručena medalja kao odraz zahvalnosti Malezije za njegov rad na promociji harmonije.

Al-Isa se zahvalio sultanu Malezije za ovo priznanje rekavši da mu je bila čast prihvatiti poziv za posjetu Maleziji.

Tokom svoje posjete Al-Isa se sreo sa bivšim premijerom, uvaženim Abdullahom Badawi, zatim sa ministrom vjerskih poslova, uvaženim Jamilom Khir Baharom i ministrom za visoko obrazovanje, cijenjenim Idrisom Jusoh.

Nosiocu ove medalje pripada izuzetna zahvalnost i potpuni imunitet na teritoriji Malezije za života te je dodijeljena uvaženom Al-Isa da iskaže zahvalnost Malezije njemu lično i učenjacima Lige muslimanskog svijeta generalno za primjenu vrijednosti umjerenosti, harmonije i suživota.

Al-Isa je održao sastanak sa predsjednikom Senata, senatorom SE Feng Swan koji se zahvalio Čuvaru dva sveta harema za uspostavljanje centra „Kralj Selman“ za mir u svijetu što je pomoglo da se Kraljevina Saudijska Arabija i Malezija udruže u promovisanju mira.

Al-Isa, kojeg Malezijci smatraju jednim od najvažnijih učenjaka islamske nacije, je bio pozvan da održi govor o umjerenosti na Institutu za posredovanje pri Vijeću ministara Malezije za promociju tolerancije među svim sektama društva.

Univerzitet nauke je ugostio uvaženog Al-Isa da bi održao uvodni govor na temu „Islamske vrijednosti suživota“.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 1579 puta Zadnji put promjenjen petak, 21 April 2017 09:16