Custom Adv 1
Proglas izdat od strane Akademije islamskog prava pri Rabiti (Liga muslimanskog svijeta) o neprijateljskom činu Husa spram Časne Mekke

Proglas izdat od strane Akademije islamskog prava pri Rabiti (Liga muslimanskog svijeta) o neprijateljskom činu Husa spram Časne Mekke

Kulturne aktivnosti u 2017. godini ponedjeljak, 07 Novembar 2016 00:00 veličina slova smanji slova povećaj slova
ocijeni
(0 glasova)

Hvala pripada Allahu i salavat i selam neka je na Allahovog Poslanika, našega miljenika, njegovu porodicu, drugove i sve one koji ga slijede. A zatim;

Akademija islamskog prava pri Rabiti (Liga muslimanskog svijeta) u Časnoj Mekki uz veliko zaprepaštenje osuđuje događaj, odnosno grešni pokušaj snaga pokreta Husi u Jemenu i svih onih koji ih potpomažu gdje su kao krajnju metu imali časni grad Mekku koristeći razornu raketu. Cilj im je bio Allahova kuća, Časna Kaba, baš to mjesto koje je Uzvišeni Allah učinio utočištem i sigurnim za ljude, te krajeve koje je Allah učinio svetim. Svako ko se tu nalazi je siguran, pa čak se i drveće ne siječe, niti lov lovi, a da ne govorimo o ubijanju. Svako onaj ko tim krajevima želi zlo i nepravdu, očekuje ga kazna velika.

Ono što je uradila ova zabludjela skupina, skupina koja sve granice zla prelazi, zaprepastilo je svakoga i prelazi granice svih ovosvjetskih normi i religijskih učenja. To je neprijateljstvo koje je usmjereno protiv svih muslimana jer je za metu odabrana njihova Kibla – ono za čime njihova srca žude i što im je najsvetije.

Za ovim gnusnim činom ne poseže niko osim onoga ko je izgubio svaki vid vjere i ko se potpuno udaljio od svakog oblika dobra i dobročinstva.

Akademija islamskog prava osuđuje ovo zločinačko djelo i želi da ovu zabludjelu skupinu koja se upustila da uradi takvo nešto, a i sve one koji stoje iza nje – daju joj usmjerenja i podršku u materijalnom smislu i u naoružanju – upozori na posljedice njihovih djela. Za sve to ih očekuje pravedna kazna kako na dunjaluku tako i na ahiretu.

Uzvišeni Allah dž.š. upozorava da neke stvari odgodi, ali ih ne zanemari i kazna za one koji žele Bejtullahu zlo je najteža kazna – priča o vlasnicima slona je prisutna u našoj svijesti.

Akademija islamskog prava poziva općenito sve muslimane, vlade i narode da iskažu osudu ovom očiglednom napadu na njihove svetinje i da urade sve da zaustave ove nasilnike kao i one koji stoje iza njih da bi se prekinulo njihovo uznemiravanje svetinja te da bi odustali od pokušaja unošenja smutnje u muslimanske zemlje.

Akademija je istakla visoke kapacitete Kraljevine Saudijske Arabije u zaštiti njene zemlje. Zahvaljuje se protivzračnoj odbrani Kraljevine koja je zahvaljujući Allahovoj blagodati mogla spriječiti ovaj gnusni napad, učiniti ga neuspjelim i riješiti ga prije nego se njime ostvari ono što su željeli ti zlobnici.

Molimo Allaha dž.š. da zaštiti Bejtullah, Njegov harem i Njegovu vjeru od svakog zlotvora i prijestupnika. Neka je salavat i selam na našeg Poslanika, Muhameda a.s. na Njegovu porodicu, časne ashabe i one koji ih slijede sve do Sudnjeg dana.

Generalni sekretarijat Akademije islamskog prava

Liga muslimanskog svijeta

Objavljeno u Mekki, ponedjeljak, 30 muharrem, 1438. H.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
pogledano 2091 puta
Štampa
Bugojno - Bosna i Hercegovina

الأربعاء 12 شوّال 1441
srijeda Juni 03 2020
Zora 01:32
Izlaz sunca 04:09
Podne 11:48
Ikindija 17:07
Akšam 19:28
Jacija 21:42

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere

Kul­turni cen­tar princeze Dževhere Bugojno — BiH

Tele­fon:
+387 30 260 230, +387 30 260 235
+387 30 260 237 

Email:
jawharabosna@gmail.com 
bosnia@themwl.org

Adresa:
Nugle 2 bb,
70230, Bugo­jno,
Bosna i Hercegovina

 

Kral­jev­ina Saudi­jska Arabija

Liga mus­li­man­skog svijeta

Regionalni Ured Lige Muslimanskog Svijeta u Sarajevu - BiH

Telefon:
+387 33 761 210
+387 33 761 211

Email:
rabitabosna@gmail.com
bosnia@themwl.org

Adresa:

Blažujski drum 36,
Ilidža, Sarajevo,
Bosna i Hercegovina